Kategóriák

Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Üzemeltető:

Nap-Mandala Kft

Székhely: 

1046 Budapest, Kinizsi u. 11.

Adószám: 

12699494-1-41

Telefon:

+36/30-9605-706

E-mail:

schrammelivett@gmail.com

Felnőttképzési nyilvántartási szám:

B/2020/003308

Online Mindfulness Tréning

Online Mindfulness Tréning

MBCT - Mindfulness Alapú Kognitív Terápia,

MBSR - Mindfulness Alapú Stresszcsökkentés

 

Stresszcsökkentés -

önismeret - önfejlesztés

 

 Élő Online Tréning és Videótréning

 

 

Itt az idő, hogy megálljunk a már – már megszokottá vált rohanásban és befelé figyeljünk. Hogy újra felfedezzük a csendet, a nyugalmat, újra felfedezzük önmagunkat. Hogy mélyítsük önismeretünket, helyreállítsuk a kapcsolatot önmagunkkal és ezen keresztül helyreállítsuk a kapcsolatunkat másokkal és a világgal.

 

Úgy érzed túl sok az életedben a stressz?

Gyakran aggódsz és élsz meg szorongást?

Gyakran érzed magad feszültnek, nyugtalannak?

Testi – lelki fájdalmakkal, alvásproblémákkal küzdesz?

Nem találsz örömet a mindennapokban?

Egy mókuskerékben érzed magad?

Csak rohansz a feladataid után?

Nehézségeid vannak a hatékony tanulással és munkavégzéssel?

 

*****

Szeretnél egy bizonyítottan eredményes módszert megtanulni a mindennapi stressz kezelésére?

Szeretnél megszabadulni aggodalmaidtól, szorongásaidtól?

Szeretnéd elérni a belső nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, lelki békét?

Szeretnél újra örömet találni a hétköznapokban?

Szeretnéd problémáidat, konfliktusaidat hatékonyabban megoldani?

Szeretnéd kibontakoztatni, fejleszteni képességeidet?

Szeretnél hatékonyabb lenni a tanulásban és munkában?

Szeretnél teljes életet élni?

 

*****

A mindfulness szemlélet és a mindfulness meditációk elsajátítása megoldást jelent számodra.

Megtanulhatod megfelelően kezelni visszatérő, automatikus gondolataidat, a folyamatos, múlton való rágódás és a jövő miatti aggódás helyett megtanulhatsz a jelen pillanatban létezni. Megtanulhatod elengedni automatikus reakcióidat, és szabadon dönteni, cselekedni.

 

*****

Mindfulness (Tudatos jelenlét) meditációk hatékonyságát számtalan tudományos kutatás támasztja alá.

Az MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés) tanfolyamok módszerét Jon Kabat-Zinn és munkatársai dolgozták ki a Masseschusets-i Egyetemen 1979-ben.

Az MBSR célja a stressz hatékonyabb kezelése, a stressz által okozott testi - lelki problémák kezelése.

Az MBCT (Mindfulness alapú kognitív terápia) ötvözi a keleti, buddhista hagyományban gyökerező mindfulness meditációs gyakorlatokat a modern, nyugati, tudományos pszichológia kognitív terápiás elemeivel.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy az MBCT csökkenti a visszatérő depresszió kockázatát, (hatása a hangulatjavító gyógyszerek hatásával egyenértékű), eredményes különböző érzelmi, hangulati problémák, a szorongás, stressz oldásában, alvászavarok, evészavarok, pánik tünetek, függőségek kezelésében, a fájdalom csökkentésében.

 

*****

Számomra fontos, hogy ezt a tudást továbbadjam, klienseim és mások számára is elérhetővé tegyem, hogy minél többen tapasztalhassák meg a rendszeres napi meditáció testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait.

*****

 

A következő 8+1 hetes, élő, online MBCT tréning kezdő időpontja:

2024. február 18. vasárnap 9-11 óra

(budapesti idő szerint)

Ezt követően, 8+1 héten keresztül minden héten egyszer 2 órára találkozunk a virtuális térben.

 

A csoport létszáma minimum 6 fő, maximum 12 fő, ZOOM segítségével teremtünk online kapcsolatot. Így megfelelően látjuk és halljuk is egymást, közösen végezhetjük a meditációkat, meg tudjuk osztani egymással tapasztalatainkat, kérdéseitekre azonnali válaszokat kaphattok.

Amennyiben az időpont egy-egy alkalommal nem megfelelő számodra, lehetőség van videofelvételen keresztül, e-mailben megkapnod a tréning anyagát.

A 8+1 hetes online tréning a 9x2 órás csoportos alkalmakon kívül tartalmazza a meditációs gyakorlatok videófelvételét mp4 formátumban, valamint írásos anyagot, munkafüzetet.

Így a tréningnapok közötti időben felvételről hallgathatod a vezetett meditációkat, mely segíti gyakorlásodat. 

A tanfolyam végén lehetőség van egy 4 órás intenzív gyakorlónapon való részvételre is.

Fontos, hogy a tréning során vállalni tudj napi átlagosan 30-40 perc egyéni gyakorlást is.

 

Ha nem megfelelő az időpont, most itt a lehetőség, hogy jelentkezz a videótréningre!

A videótréning az élő online tréning videófelvételeit és a munkafüzetet tartalmazza, így megőrzi annak előnyeit, tanulhatsz mások tapasztalataiból és a kérdéseikre adott válaszokból is.

 

A videótréninghez a csatlakozási lehetőség folyamatos, így bármikor elkezdheted és otthonról, a saját tempódban végezheted a 8+1 hetes (18 órás) tréninget.

Most kivételes lehetőség kínálkozik a teljes tréning két részletben való elvégzésére is! (Alaptréning és Mestertréning)

*****

 

Válaszd a minőséget, az eredeti és bizonyítottan hatékony MBCT mindfulness tréninget!

 

A tréning az Oxford Mindfulness Center MBCT képzésén alapul.

 

*****

 

Újdonság!

Most ajándékba is adhatod az Élő Online Tréninget,

a teljes videótréninget

vagy az alaptréninget!

 

Ha ajándéknak szánod az online tréninget, megrendelést követően 1 napon belül egyedi sorszámmal ellátott ajándékkupont küldök e-mail címedre, melyet kinyomtatva ajándékba adhatsz.

A megajándékozott e-mail-en keresztül, egy éven belül, bármikor beválthatja az ajándékkupont és Videótréning esetén megkapja a hozzáférést a tréning írásos és videó anyagaihoz, Élő Online Tréning esetén részt vehet valamelyik 2024-ben induló tréningen.

 

 

*****

 

Miben más ez a tréning? Miért nyújt többet?

23 éve mélyültem el a meditáció gyakorlásában és tanulmányozásában, még a pszichológia szakon töltött egyetemi éveim alatt. Szakdolgozatomat is e témában írtam az ELTE  Egészségpszichológia szakirányán 2000-ben, „Meditáció és megküzdés” címmel. 

Már ekkor a rendszeres meditáció hatását vizsgáltam, hogyan hat az egyén pszichológiai immunrendszerére, stresszel szembeni megküzdési stratégiáira.

Azóta is elkötelezett híve vagyok a meditációnak és a pozitív pszichológiának.

Több mint 20 éve kezdtem önismereti, önfejlesztő tréningeket tartani.

A mindfulness tréningeket 23 év meditációs tapasztalatával és  pszichológusi szakmai gyakorlatával vezetem. 

MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés) tanárképzést és MBCT (mindfulness alapú kognitív terápia) tanárképzést egyaránt végeztem.

Az általam vezetett mindfulness tréning az Oxford University Oxford Mindfulness Center kutatási eredményekkel alátámasztott, bizonyítottan hatékony 8 hetes MBCT tréning tematikáján alapul.

A klasszikus 8 hetes tréning végén adok egy 9. bónusz alkalmat, mivel a tréning során, szakmai hátterem miatt, számos plusz információt és gyakorlatot adok át a résztvevőknek.

*****

 

Néhány visszajelzés Mindfulness Tréning résztvevőktől:

 

"Amikor jelentkeztem a mindfullness tanfolyamra, már egy ideje foglalkoztatott ez a téma: átéltem már szorongásos időszakot, sajnos pánikrohamot is; kerestem, kipróbáltam több módszert - köztük gyógyszeres kezelést is. Amikor a mindfullness-ről olvastam, felkeltette a kíváncsiságomat.

A tanfolyam kezdetén voltak elvárásaim magammal szemben: feladatként tekintettem a tanfolyamra, amit teljesítenem kell, jól kell végeznem ahhoz, hogy segíteni tudjak magamon.

A közös meditációk között voltak, amelyek könnyebbek voltak számomra, hamar jött a siker- és elégedettség-élmény, voltak, amelyekkel küzdöttem, azt gondoltam, ez nekem nem fog jól menni. Ahogy az egyes meditációk épültek be a napjaimba, úgy váltam egyre magabiztosabbá, és adtak újabb és újabb mankókat a számomra nehéz helyzetek kezeléséhez.

A feladatorientáltság hetek alatt szép lassan kezdett átalakulni valami mássá, az elvárásaim is kikoptak: egyszerűen csak jó volt kikapcsolni a cselekvő ént és megadni magamnak a jelenlét luxusát.

A gyakorlatok, amelyek az egyes meditációkhoz kapcsolódtak egy újabb utat jelentettek önmagamhoz: felismerni, tudatosítani, hogy vannak szokásaim, automatizmusaim, érzéseim, amelyek nehezítik az életemet, fokozzák a stresszt, szorongást. A felismerésen túl megtanulni, hogyan tudom megállítani ezeket az automatizmusokat és más szemszögből nézni a helyzetet, ezáltal más „választ adni” abban a szituációban.

Voltak zökkenőim, volt „hűha”-élményem, és volt, hogy rendezni tudtam magammal, szerettemmel évek óta meglévő nehézséget. Rájöttem, mennyi minden okoz örömet, nem rohanok, nem akarok „túl lenni dolgokon”, jól esik lassabban élni, az örömöt és szeretetet élvezni, akár adom, akár kapom azt.

Örömmel tekintek vissza az elmúlt hetekre és várakozással az elkövetkező éveimre, jól érzem magam. Tudom, hogy jönnek majd nehezebb időszakok, de biztos vagyok abban, hogy több eszközöm van a velük való megküzdéshez. 

Köszönöm, hogy elkísértél ezen az úton, és a lehetőséget, hogy a jövőben is fordulhassak Hozzád."

 

 

„Néhány hónappal ezelőtt elsősorban a kiégésszerű tüneteim miatt fordultam hozzád, és a javaslatodra kezdtem bele a mindfulness programba. Bár hallottam már korábban is a módszerről, és a jóga miatt a meditáció sem volt teljesen ismeretlen számomra, nem tudtam elképzelni, hogy ez hogyan segíthet a problémáim megoldásában.

Elkezdtem a gyakorlást és az első meglepetés akkor ért, amikor néhány hét elteltével azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban vagyok a hétköznapokban is abban a bizonyos tudatos jelenlét állapotban anélkül, hogy ezt előre elhatároztam vagy külön figyelmet fordítottam volna rá. Rájöttem, hogy ez a nehéz helyzetekben is segít rendezni a gondolataimat, a napközben beiktatott néhány perces gyakorlás sokat segített a mindennapi munkahelyi stressz kezelésében.

Elkezdtem észrevenni magam körül dolgokat, amiket korábban nem és egyre többször engedtem meg magamnak, hogy az adott pillanatnak éljek. A módszer megtanított teljes figyelemmel fordulni mások felé és ez hatalmas változást hozott a kislányommal való kapcsolatomban. A rám korábban annyira jellemző a jövőn valón folytonos aggódás elcsitult, már csak néha tör rám és most már van eszközöm arra, hogy ha ez meg is történik, mihez kezdjek vele.

Köszönök szépen mindent!”

 

"Tegnap este megnéztem a videókat, végigcsináltam a meditációkat, és képzeld, elmúlt a végére a migrénes fejfájásom, ami amúgy még plusz egy napig tart legalább máskor. Köszi, és várom a következő alkalmat..."

 

"Kezdünk beállni arra, hogy szombatonként nézzük meg a videót, és nagyon jó élmény minden alkalommal. Mindketten tanulunk belőle folyamatosan, és előfordult már, hogy segített konfliktushelyzetben, illetve más kellemetlen szituációban is (nem lett végre még kellemetlenebb a mindenféle negatív gondolatok miatt).

Ami még nagyon pozitív nekem, hogy összeállt a gondolatok, érzések tudatosulásával, hogy az általam konfliktusként megélt szituációkban mi az az általános működés, amin minden egyes alkalommal végigmegyek, akár enyhébb, akár intenzívebb a kellemetlen szituáció. És arra is rájöttem, honnan ered ez a működés. Illetve, amit mondtál is, hogy ezek a működésmódok próbálják megerősíteni magukat, szinte elhisszük, hogy amit átélünk, az valós, pedig sokszor sokkal árnyaltabb a kép.

Összességében a sématerápia együtt a mindfulnessel tényleg hatékonynak bizonyul, köszönjük szépen, hogy részt vehetünk rajta. "

 

 

*****

 

A videótréninghez a csatlakozási lehetőség folyamatos!

 

*****

 

Most egyedülálló lehetőség kínálozik a 8+1 hetes videótréning két részletben való elvégzésére is:

 

Az Online Mindfulness Alaptréning 5 hetes (5x2 óra)

Az Online Mindfulness Mestertréning 4 hetes (4x2 óra)

 

*****

 

Élő Online Mindfulness Tréning 68000 ft

 *****

 

Mindfulness Videótréning 68000 ft 

 *****

Mindfulness Alaptréning (Videó) 37500 ft

*****

Mindfulness Mestertréning (Videó) 37500 ft 

*****

 

Ha szívesen elvégeznéd a tréninget, de anyagi helyzeted nem teszi lehetővé, írj nekem, együtt találunk megoldást!

Amennyiben kérdéseid vannak, írj a schrammelivett@gmail.com e-mail címre.

Ha az élő tréningre jelentkezel, siess, mert a csoportlétszám gyorsan betelik, részvételedet a jelentkezést követően a tanfolyam díjának befizetésével tudod biztosítani. A csoportba való felvétel a jelentkezés sorrendjében történik.

Jelentkezéshez kérem töltsd ki az oldal alján található űrlapot. A tréning kezdete előtt minden jelentkezőnek biztosítok egy előzetes ingyenes rövid beszélgetést online, hogy biztosak legyünk benne, valóban neki való-e a mindfulness tréning. Időpontot az űrlap kitöltése után, e-mailben tudunk egyeztetni.

Ha kérdéseid vannak a tréninggel kapcsolatban, szintén az oldal alján található űrlap kitöltésével veheted fel velem e-mail-ben a kapcsolatot.

*****

A tréninget vezeti: Schrammel Ivett pszichológus,

MBSR és MBCT mindfulness tanár, NLP master practitioner - coach, terapeuta, sématerápiás konzultáns j.

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/003308 (Nap-Mandala Kft)

 

 

 

Mindfulness tréning

Az űrlap kitöltésével kérhetsz információt és jelentkezhetsz mindfulness tréningre

Név *:
E-mail *:
Csoportos vagy egyéni tréning érdekel *:

Személyes vagy online tréning érdekel *:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

 

 

 

 

„Pszichológus Online – Schrammel Ivett:

A külföldön élő magyarok pszichológusa”

 *****