Kategóriák

Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Üzemeltető:

Nap-Mandala Kft

Székhely: 

1046 Budapest, Kinizsi u. 11.

Adószám: 

12699494-1-41

Telefon:

+36/30-9605-706

E-mail:

schrammelivett@gmail.com

Felnőttképzési nyilvántartási szám:

B/2020/003308

Külföldön élni - pszichológus szemmel (e-book)

Schrammel Ivett

Külföldön élni – pszichológus szemmel

e-book

 

 

A könyv angol nyelven is elérhető:

 

Ivett Schrammel 

Living Abroad - from a Psychologist's View

e-book

 

 

 

Minden nagy utazás egy belső utazás is egyben, lelkünk legmélyére. Miközben megismered a világot, megismered önmagad...

 

 

Ez az a könyv, melyre minden külföldön élőnek és költözést tervezőnek szüksége van.

A Pszichológus Online blog szerzőjének új könyve, e-book formátumban.

20 éves szakmai tapasztalattal, 5 külföldön töltött év „saját élményével”, közel 18 ezer fős olvasótáborral rendelkező pszichológus írása, tanácsai külföldön élőknek és költözést tervezőknek.

 

Hogy életed nagy kalandja - az újrakezdés, álmaid, céljaid megvalósítása legyen.

 ***

Megrendelem!

***

Kiknek szól ez a könyv?

 

Már egy ideje tervezed a külföldre költözést, de tele vagy bizonytalansággal, félelmekkel és nem mersz belevágni?

Új életet kezdenél, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?

Egy ideje már külföldön élsz, de úgy érzed, hogy senki sem érti meg a nehézségeidet, dilemmáidat?

Ugyan külföldön élsz, de nem jöttek be a számításaid és nem tudod, hogyan javíthatnál a helyzeteden?

      

Akkor neked szól ez a könyv!

 

Miért érdemes elolvasnod?

 

Itt megoldást találhatsz problémáidra!

Megszüntetheted a bizonytalanságod, a félelmeid.

Jobban megismerheted, megértheted önmagad

- Fejlődhetnek a képességeid, a személyiséged, új erőforrásokra tehetsz szert

Végre magabiztosan a tettek mezejére léphetsz és nekikezdhetsz céljaid tervezésének és megvalósításnak.

- Megvalósíthatod az álmaidat külföldön.

- Megtalálhatod a saját utad, a boldogságod.

 

Miért írtam ezt a könyvet? Az én történetem.

 

Az elmúlt 10 év nagy részét magam is külföldön töltöttem, 5 év alatt 3 országot jártam meg, éltem Ausztriában és Máltán, leghosszabban pedig Gibraltáron. Ez idő alatt – és azóta is folyamatosan, mind a mai napig – elsősorban online, Skype-on keresztül dolgozom pszichológusként, külföldön élő és magyarországi klienseimmel, pszichológiai konzultáció, tanácsadás keretein belül.

Külföldön élve vágtam bele a hosszú évek óta halogatott írásba is, hogy megosszam tapasztalataimat, gondolataimat, hogy ez mások épülésükre váljon.

 

Az évek során sokan kerestek meg nagyon hasonló problémákkal:

- A költözést megelőző bizonytalansággal, félelmekkel, kétségekkel.

A költözést követő nehézségekkel: alkalmazkodási, beilleszkedési problémákkal.

Korábban meglévő szorongások felerősödésével, újfajta szorongások megjelenésével.

- A kultúrsokk idején megélt nehéz érzésekkel.

- Önbizalomhiánnyal, önbizalomvesztéssel.

- A honvágy feszítő érzésével.

- A magány elviselhetetlenségével.

- Rejtélyes pszichoszomatikus tünetekkel.

- A „menni vagy maradni” dilemmájával.

- A hazaköltözés nem várt nehézségeivel, a visszaköltözés, a fordított kultúrsokk problémájával.

 

Tudom, hogy sokan küzdenek hasonló problémákkal, hiszen a külföldre költözés komoly kihívást jelent mindenki számára. És azt is tudom, hogy a legtöbben teljesen egyedül érzik magukat ezekkel a gondokkal, hiszen hosszú időn keresztül nem beszélnek róla, nem kérnek segítséget, így azt sem tudják, milyen sokan osztoznak hasonló érzésekben.

Ezt a helyzetet csak az képes maradéktalanul megérteni, aki maga is átélte az országváltást.

 

Azért született ez a könyv, hogy felkészítse a külföldre készülőket a változásra, segítse őket a tervezésben és megvalósításban, és azért is, hogy támogassa a külföldön élőket a sikeres beilleszkedésben, alkalmazkodásban, érzéseik, megéléseik jobb megértésében és feldolgozásában.

 

Olvashattok majd saját, külföldön megélt élményeimről, illetve klienseimmel folytatott pszichológusi munkám során leszűrődött tapasztalataimról egyaránt.

Útmutatót kaphattok, hogyan érdemes nekivágni, mire érdemes figyelni életetek nagy kalandja, az új élet felépítése során.

Kiváló lehetőség ez az önismeret elmélyítésére és a személyiségfejlődésre, hiszen minden nagy utazás egy belső utazás is egyben, lelkünk legmélyére. Miközben megismered a világot, megismered önmagad. Ez az út mély belső átalakulást, személyiségfejlődést hozhat magával. Főleg, ha tudatosan éljük meg azt.

Bónuszként, a könyv utolsó fejezetében megosztom veletek a hatékony céltervezés lépéseit is, amit ha pontosan végigvisztek elméletben és gyakorlatban is, semmi sem ment meg céljaitok megvalósításától.

***

 

A tartalomból:

Miért érdemes külföldre költözni?

Az országváltás szakaszainak jellegzetességei: mézeshetek, kultúrsokk, alkalmazkodás, beilleszkedés

A külföldi lét nehézségei, megpróbáltatásai

Gyerekekkel külföldön

Régi és új kapcsolatok

Menni vagy maradni? – Dilemmák és választások

Hazaköltözés és fordított kultúrsokk

Hogyan tudod leküzdeni a nehézségeket, megoldani a problémákat?

Hogyan tudsz sikeresen beilleszkedni, új életet kezdeni?

Mi kell ahhoz, hogy pozitívan éld meg a változást?

Bónusz: A hatékony céltervezés és célmegvalósítás titka (gyakorlati útmutató)

Mit mondanak írásaimról eddigi olvasóim?

Olvasói ajánlások:

 

„A Pszichológus Online blogot egy kiváló ismeretszerző forrásnak tartom. Ivett gondolatébresztő írásai segítenek számomra elmélyülni számtalan változatos témában és arra sarkallnak, hogy túltekintsek a megszokott gondolkodási folyamataimon. Gyakorlati tanácsait szintén nagyon hasznosnak találom, legyen szó hétköznapi életvezetési javaslatoktól kezdve problémamegoldási lehetőségek megismeréséig. Úgy gondolom, hogy Ivett segítségével közelebb kerülök egy teljesebb, tudatosabb, egészségesebb életvitelhez.”

Éva (Dubai)

 

 „Korábban sohasem éreztem, hogy külföldön élni kihívás lenne. Mindig azt gondoltam, hogy nekünk, akik a hazánkat elhagytuk, valami jobb adatott meg. Tehát jól kell éreznem magam. Így nem is értettem igazán, hogy mi zajlik bennem. A blog segített helyretenni és megértetni magammal az érzelmeimet. Most már őszintén be tudom magamnak vallani, hogy bizony nem egyszerű és megengedem magamnak, hogy ne mindig érezzem jól magam. Akkor sem, ha az én döntésem, hogy itt vagyok, ahol vagyok.

Gratulálok a könyvhöz és nagyon várom! Üdvözlettel:”

Judit Knodel (Öhringen, Németország)

 

„Nagyon szeretem a blogodat, a pozitív gondolkodást, az érdekes és gondolkodtató írásaidat, sőt, a kreatív fotókat. Hogy miben segítettek az írásaid? Nos, mindenképp látóteret adtak arra, hogy van mindig megoldás, lehet dolgokat másképp is szemlélni. Én nagyon szeretem olvasni az írásaidat. Nagyon sok sikert kívánok a könyvhöz, tetszik a borítója. Kissé elringat a gondolat, hogy a tenger súgása, illata, látványa, micsoda felszabadulást ad a mókuskerékből. Tán el kéne utaznom..”

Sátor Edit (Szlovákia)

 

„Kiköltözni külföldre, legizgalmasabb ötleteim egyike volt, egészen addig a pontig, amíg el nem jöttek a szürke hétköznapok. Egyre nehezebben viseltem, hogy én, bár magyar vagyok, de közben mégsem. 

Kialakult bennem ez a fura hibrid, ami a magyarsága mellett már sok angol vonással is bírt. Mindig azt hittem, csodabogár vagyok, és csak én érzem ezt. Aztán elkezdtem olvasni Ivett írásait... Sokat segített abban, hogy helyre tegyem magamban ezt a hibridet. Segített abban, hogy ne érezzem magam egyedül és elfogadjam, hogy ez egy természetes folyamat, amin sokan átmegyünk.”

Ica (Anglia)

„Nagyon jó írások, felnyitják a szemünket a külföldi munkavállalás és külföldön élés nem csak rózsaszín világ. Érdemes elolvasni a külföldi létben gondolkodóknak. Sok hasznos tanácsot kaphatunk, megtudhatjuk milyen érzésekkel fogunk szembenézni.”

Lehel Krisztina (Budapest)

 

„Kedves Olvasók, ti, akik soraimat olvassátok, tudnotok kell: Nekem olvasni Schrammel Ivett pszichológus tanításait, gondolatait annyi meleget adott, mint kemény téli fagyban az első nap sugara!”

F. K. (Emőd)

 

„Kedves Ivett! Imádom az írásait, tanulságosak, elgondolkodtatóak és sok embernek megmutatja a helyes utat. A mai világban ilyen szakemberekre van szükség. Ebben az eltorzult világunkban, mikor a fő hangsúly az anyagiakon van, jó hogy van, ki visszahozza az embereket a valóságba. Kívánok jó egészséget, hogy még sok írását olvashassuk és segítségére legyen sok eltévedt ember számára. Tisztelettel egy rajongója.”

B. I. (Székelyudvarhely)

„Nekem eddig a legtanulságosabb az a poszt volt, ahol egy ember ásott és már a cél előtt volt, mikor feladta. A másik ember pedig folytatta és elérte a célját. Ez különösen most igaz, hogy jöttem haza Finnországból és késve landolt a gépem. 10 perccel a buszom indulása előtt még a csomagomra vártam, amikor feladtam, gondolván “úgysem érem el a buszt!”

Aztán beugrott, hogy ne adjam fel, hátha.... van 10 perc, csodák meg vannak.

Majd futottam, mint Forest Gump es láss csodát, a busz is késett és sikerült elérnem, mert nem adtam fel. Soha ne add fel, mert sosem tudhatod, hogy milyen messze még a cél!”

Gáspár Emőke (Anglia)

„A terápia mellett számomra remek kiegészítő a blog, rengeteget tudok belőlük meríteni távolból is, tudom hogyan “nyúljak hozzá” egy-egy cikkhez.”

Zsuzsi (Budapest)

 

"Ivett írásait leginkább a könnyen érthetőségükért és a saját megélésekre is könnyen alkalmazhatóságukért szeretem. Röviden és mégis annyi oldalról közelít meg témákat, hogy sok esetben többszöri olvasásra újabb és újabb felismeréseket adnak. Az Ivettnél személyesen is tapasztalt könnyedséget és kedvességet szintén átérzem az írásokban."

T. Andi (Budapest)

 

 

A könyvet egyaránt elérheted pdf, epub és mobi formátumban.

Az e-book magyar nyelvű kiadásának terjedelme pdf formátumban 224 oldal, az angol nyelvű kiadás 208 oldal.

 

 

Az e-book kapható a  Smashwords, Google Play, Apple Books, Barnes and Nobles, Kobo és a nagyobb nemzetközi könyvteresztőknél.

Az angol nyelvű kiadás kapható az Amazonon is.

 

 

Eredeti ára: 4750 ft.

 

 

Magyar nyelvű kiadás:

 

Smashwords:

https://www.smashwords.com/books/view/999151

 

 

Angol nyelvű kiadás:

 

Amazon Kindle Edition:

 

 

Smashwords:

https://www.smashwords.com/books/view/1075686

 

 

Ára 20 % kiadói  kedvezménnyel

a honlap webshopjában: 3750 ft!

 

***

 

Rendeld meg most kedvezményes áron!

Kattints a piros megrendelés gombra!

 

***

 

Megrendelem!

 

***

Újdonság!

Most ajándékba is adhatod a könyvet!

 

Ha ajándéknak szánod a könyv magyar vagy angol nyelvű kiadását, megrendelést követően 1 napon belül egyedi sorszámmal ellátott ajándékkupont küldök e-mail címedre, melyet kinyomtatva ajándékba adhatsz.

A megajándékozott e-mail-en keresztül bármikor beválthatja az ajándékkupont és 3 formátumban megkapja az e-bookot (pdf, epub, mobi).

 

*****

 

 

 A megrendelés és fizetés menete:

 

 

1. Kattints a piros "Megrendelem!" gombra - ez a honlap webshopjába vezet.

2. Itt válaszd ki a "Külföldön élni - pszichológus szemmel e-book"-ot, kattints a kék "Kosárba!" gombra.

Ha ajándéknak szánod, válaszd az "AJÁNDÉK - Külföldön élni - pszichológus szemmel e-book"-ot.

3. Miután a terméket kosárba helyezted, a rendszer automatikusan átírányít a pénztárhoz.

4. Itt találhatod a megrendelésed. 

Válaszd ki a fizetési módok közül, hogy banki átutalással vagy PayPal-on keresztül szeretnél fizetni. Jelöld be a számodra megfelelőt.

5. Add meg a megrendelő adatait és a számlázási nevet, címet.

6. Itt feliratkozhatsz a Hírlevélre is, ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, hírekről. (Később bármikor leiratkozhatsz.)

7. Kattints a kék Megrendelem gombra!

8. Biztonságos fizetés.

Fizesd ki a könyvet az általad kiválasztott módon.

Amennyiben a banki átutalást választod, kérem külföldi devizaszámláról való utalás esetén Transferwise használatával utalj, így elkerülhető, hogy a bank jelentős elszámolásforgalmi jutalékot számítson fel!

Külföldről történő utaláshoz a nemzetközi számlaszám (forint számla):

Nap-Mandala Kft

1044 Budapest, Kinizsi u. 11. Hungary

IBAN: HU08116000060000000078563577

BIC/SWIFT: GIBAHUHB

9. Megrendelésedről automata visszaigazoló e-mailt kapsz, és  e-számlát a szamlazz.hu rendszerén keresztül.

10. Megrendelt e-bookod a fizetést követő 24 órán belül megérkezik az általad megadott e-mail címre.

Jó olvasást, ismeretekkel való bővülést, fejlődést kívánok könyvemhez!

 

Schrammel Ivett

pszichológus

 

„Pszichológus Online – Schrammel Ivett:

A külföldön élő magyarok pszichológusa”

 

Rendeld meg most!

 

*** 

 

Megrendelem!

***