Kategóriák

Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Üzemeltető:

Nap-Mandala Kft

Székhely: 

1046 Budapest, Kinizsi u. 11.

Adószám: 

12699494-1-41

Telefon:

+36/30-9605-706

E-mail:

schrammelivett@gmail.com

Felnőttképzési nyilvántartási szám:

B/2020/003308

Meditáció sajátélmény

Több mint 20 éve mélyültem el a meditáció gyakorlásában és tanulmányozásában, még a pszichológia szakon töltött egyetemi éveim alatt. Szakdolgozatomat is e témában írtam 2000-ben, „Meditáció és megküzdés” címmel. Ekkor a rendszeres meditáció hatását vizsgáltam az egyén pszichológiai immunrendszerére, stresszel szembeni megküzdési stratégiáira, annak fejlesztő hatását feltételezve. Kutatási eredményeim ezt a pozitív hatást igazolták. Akkoriban ez újszerű kezdeményezésnek számított Magyarországon, a meditáció nem tartozott a pszichológia "mainstream" vonalába. Azóta számos kutatási eredmény igazolta a meditáció testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásait.

Ekkor, 1999-2000-ben, több buddhista meditációs központot látogattam: Karma Kagyü (Láma Ole Nydahl csoportja), Dzogcsen meditációs csoport.

Lehetőségem nyílt személyesen meditációt tanulni Tarab Tulku Rinpocsétól, tibeti lámától, tőle több buddhista meditáció gyakorlására beavatást kaptam.

2000-ben személyesen hallgathattam a Budapesten előadást tartó Dalai Láma tanításait.

A meditációnak azóta is elkötelezett híve vagyok, napi szinten gyakorlok.

Majd megismerkedtem a buddhista gyökerekkel rendelkező Mindfulness (Tudatos Jelenlét) meditációval, 2017-ben lehetőségem nyílt MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés) tréning elvégzésére Gibraltáron, ahol 4 évig éltem.

Ezt követően a SOTE által szervezett MBCT (Mindfulness alapú kognitív terápia) tanári képzést, majd az MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés)  tanári képzést végeztem el Budapesten.

Mindfulness (Tudatos jelenlét) meditációk hatékonyságát számtalan tudományos kutatás támasztja alá.

AZ MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés) tanfolyamok módszerét Jon Kabat-Zinn és munkatársai dolgozták ki a Masseschusets-i Egyetemen 1979-ben.

Az MBSR célja a stressz hatékonyabb kezelése, a stressz által okozott testi - lelki problémák kezelése.

Az MBCT (Mindfulness alapú kognitív terápia) ötvözi a keleti, buddhista hagyományban gyökerező mindfulness meditációs gyakorlatokat a modern, nyugati, tudományos pszichológia kognitív terápiás elemeivel. 

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy az MBCT csökkenti a visszatérő depresszió kockázatát, (hatása a hangulatjavító gyógyszerek hatásával vetekszik), eredményes különböző érzelmi, hangulati problékák, a szorongás, stressz oldásában, alvászavarok, evészavarok, pánik tünetek, függőségek kezelésében, a fájdalom csökkentésében.

A különböző meditációs gyakorlatok hosszú ideje beépítem saját pszichológusi munkámba, ezen kívül mindfulness tréningeket vezetek személyes és online formában egyaránt. Számomra fontos, hogy ezt a tudást továbbadjam, klienseim és mások számára is elérhetővé tegyem, hogy minél többen tapasztalhassák meg a rendszeres napi meditáció testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait.

Az általam vezetett mindfulness tréningekről itt találsz bővebb információt és jelentkezhetsz az Élő Online tréningre vagy a bármikor elkezdhető videótréningre:

https://www.pszichologusonline.eu/mindfulness-trening/

Mindfulness tréningjeimről érdeklődhetsz és jelezheted részvételi szándékod az itt található űrlap kitöltésével is: 

Mindfulness tréning

Az űrlap kitöltésével kérhetsz információt és jelentkezhetsz mindfulness tréningre

Név *:
E-mail *:
Csoportos vagy egyéni tréning érdekel *:

Személyes vagy online tréning érdekel *:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!